Polderloop 2020

Wilt u ook inschrijven voor de polderloop? Dit kan vanaf 12.30 uur op zaterdag 2 mei in de tent. Download hier uw startnummerformulier en vul deze alvast thuis in, om de inschrijving zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Dit jaar wordt er ook een wandeltocht georganiseerd. De opbrengst van deze wandeltocht komt dit jaar ten goede aan het ALS-fonds. ALS is een ziekte waarbij één voor één al je spieren uitvallen. De gemiddelde levensverwachting vanaf de diagnose, is 3 tot 5 jaar. In Nederland hebben ongeveer 1500 mensen ALS. Hier komen elk jaar zo'n 500 patiënten bij, maar er overlijden er ook ongeveer 500. Er is nog niet bekend wat de oorzaak is en hierdoor is er ook nog geen medicijn. Omdat er relatief weinig mensen de ziekte hebben, en het ziektebeeld bij iedere patiënt verschillend is, is het moeilijk om onderzoek te doen. Onderzoek kost enorm veel tijd en geld. Daarom is elke euro nodig om deze ziekte de wereld uit te helpen. Kijk voor meer informatie op www.als.nl. Onderstaand het verhaal van Astrid (52 jaar), wonend in Tienhoven:

"Ik ben Astrid, 52 jaar en woon in Tienhoven. Na een jaar met vage klachten te hebben rondgelopen, kreeg ik bijna 5 jaar geleden te horen dat ik lijd aan de spierziekte ALS. Ik kende de ziekte niet, maar al gauw werd duidelijk dat het een vreselijke, mensonterende ziekte is. Ik zit inmiddels al een paar jaar in een rolstoel. Kan niet meer lopen, praten en mijn armen en handen gebruiken. Met mijn hersenen is niets aan de hand, dus je kan mij aanspreken net als ieder ander. Kan alleen niets terug zeggen. Ik kan ook nog genieten van kleine dingen en gebaren. Gelukkig heb ik veel lieve mensen om mij heen die op bezoek komen en lekker gaan wandelen. Ik ben graag buiten en in Tienhoven is het heerlijk wandelen. Je hebt mij vast eens langs zien komen met mijn aanhang achter de rolstoel. Ik lach graag en luister graag naar wat anderen bezig houdt. Ik gebruik heel veel hulpmiddelen, waaronder een computer die ik met mijn ogen bedien. Hiermee heb ik ook dit verhaal geschreven. Hier kan ik onder andere mee praten, mailen, appen, krant lezen en tv en Netflix kijken. Ik hoop dat er snel een medicijn bedacht, wordt zodat deze ziekte gestopt kan worden."

Categorie Leeftijd Afstand Inschrijfgeld
leden