PROGRAMMA 2023

OPTOCHT

POLDERLOOP

TOUWTREKKEN

HET WESTBROEKSPEL

TOELICHTING OP PROGRAMMA

De aubade is al jaren een vast onderdeel tijdens Koningsdag. Vorig jaar zag alles er een beetje anders uit, omdat we toen geen optocht hadden. Maar de optocht is dit jaar weer terug en dus zal de aubade er ook weer een beetje vertrouwd uitzien. We zingen met elkaar het Wilhelmus en proosten op de Koning. Tevens worden de prijzen voor de optocht uitgereikt en zal ook het Westbroeks lintje uitgereikt worden. Een moment dat je eigenlijk niet wilt missen. Zien we jullie allemaal op Koningsdag?! 

Al bijna niet meer weg te denken van het programma. De bingo vindt plaats op zaterdag 29 april, om 13.00 uur in de tent. Er zijn allerlei leuke prijzen te winnen, met als klap op de vuurpijl een Nintendo Switch! Kom dus allemaal meedingen om de prijzen!

Kosten: €3,- voor 3 kaarten (ronde 1 t/m 3), €5,- voor de superronde (ronde 4). 

Koningsdag moet wat ons betreft een dag zijn voor het hele gezin. Een dag gevuld met leuke dingen voor de hele familie. We beginnen Koningsdag met de optocht en aansluitend de aubade. Om het hele gezin te vermaken, hebben we daarna een gezellige familie-/spelletjesmiddag op de planning staan. Er is een heuse stormbaan om te trotseren en er zijn diverse versnaperingen voor de kinderen. Kortom een gezellige middag rondom de tent! 

Afgelopen jaar heeft Bandje voor de Sfeer ons feest geopend! En hoe!? Wat een feest was dit. Dat is de reden dat ook dit jaar de opening door deze band verzorgd wordt! Gegarandeerd een feestje. Tot dan! 

Op de tweede feestavond gaan we genieten van de inmiddels bekende band Lead. Zangers Kirsten Hillen en Ramon Bakker, gitaris Wycher Sprick, bassist Hein Jordens, drummer Wesley Postema en toetsenist Tim Röttger gaan ons verwennen met hun repertoire dat bestaat uit Nederlandstalige meezingers, pop, rock, dance en ook de allernieuwste hits. Met Lead mogen we zonder enige twijfel rekenen op een hoogstaande interactieve show.

Voor meer informatie ga ja naar de website van Lead.

Om de foto’s te bekijken ga naar hun facebookpagina.

Dit jaar staat ook de fietspuzzeltocht weer op het programma, op zaterdag 29 april vanaf 14.30 uur. De fietspuzzeltocht van dit jaar is uitgezet door het bestuur van de WTV. Wij zijn benieuwd en duimen voor mooi weer!

Op zaterdag 29 april hebben we een primeur: Westbroek gaat FOUT! Het kan niet fout genoeg! Een heuse Foute Party, dus trek allemaal je meest foute outfit uit de kast, dan maken we er een geweldig feestje van! 

Ook dit jaar is er weer een Kinderdisco. De kinderdisco is dit jaar zelfs de opening van onze feestweek! Omdat we alle kinderen de kans willen geven om lekker te dansen, hebben we dit jaar een kleine aanpassing gedaan. We hebben de groep opgesplitst in 3 leeftijdscategorieën: van 0 t/m 6 (om 18.00 uur), van 7 t/m 12 (om 19.00 uur) en van 13 t/m 16 jaar (om 20.00 uur).  De kinderdisco zal plaatsvinden op dinsdag 25 april. Het thema van dit jaar is Fout. Dus ook voor de kinderen een Foute Party. Alle foute kleren verzamelen, want hoe gekker hoe beter! 

Ook de kleedjesmarkt staat dit jaar weer op het programma. Dus de zolder kan weer opgeruimd worden. We zien jullie graag allemaal op zaterdag 29 april vanaf 10.00 uur. 

Dit jaar is eindelijk de optocht weer terug op het programma! Voor een uitgebreide omschrijving van alle voorwaarden en eisen, klikt u op de homepagina op de button “Optocht”. We hopen dat jullie je in grote getalen aanmelden, zodat we er een mega lange optocht van kunnen maken! 

Een onderdeel dat al jaren uit het programma verdwenen was, maar dit jaar weer terugkeert: de Playbackshow! Het moment om je zang- of danskunsten te laten zien en horen. En het leuke is dus dat je helemaal niet hoeft te kunnen zingen, want je kunt gewoon playbacken! Verzamel je vrienden of vriendinnen, je buurjongens of buurmeisjes en ga oefenen! We zien jullie allemaal graag in de tent op Koningsdag om 16.00 uur! 

Wilt u ook inschrijven voor de polderloop? Dit kan vanaf 17.00 uur op vrijdag 28 april in de tent. Download hier uw startnummerformulier en vul deze alvast thuis in, om de inschrijving zo vlot mogelijk te laten verlopen. Dit jaar wordt er ook weer een wandeltocht georganiseerd. De opbrengst van deze wandeltocht komt dit jaar ten goede aan “Deltaplan Alvleesklierkanker”. 

Meer informatie over de polderloop vind je hier.

De pubquiz was vorig jaar een daverend succes! Vandaar dat we besloten hebben om hem dit jaar terug te laten keren. Koningsdag is een gezellige dag voor de hele familie en voor jong en oud! Wat is dus een mooiere activiteit om deze dag af te sluiten?! Juist, de pubquiz. Samen met je vrienden, vriendinnen, buren, familie of kennissen! Tot dan!

Vorig jaar was deze middag: seniorenmiddag in combinatie met de taartbakwedstrijd een groot succes. Daarom is besloten dit voort te zetten. Dan hebben we gelijk iets lekkers voor bij de koffie. 
Mocht het vervoer voor u een probleem zijn, laat dit dan even weten aan Monique de Jong (06-28807345). 

Voor de Taartenbakkers: het thema dit jaar is “Ouwe taart”. Lever je taart in op vrijdag 28 april tussen 13.00 en 14.30 uur. De taartschalen zijn na afloop weer op te halen in de tent! 

Het thema van dit jaar is: “Pak alles wat je pakken kan”! 
De tentdienst begint om 14.00 uur op zondag 30 april. Vanaf 13.45 uur zal er muziek zijn. U kunt uw gebedspunten inleveren bij de ingang van de tent. 

Ook dit jaar staat deze publiekstrekker weer op het programma en wel op woensdag 26 april om 19.00 uur!
Aan het touwtrekken kunnen mannen-, vrouwen- en jeugdteams meedoen! Met name aan de vrouwen- en jeugdteams een oproep om zich aan te melden, want zij zijn al een paar jaar in de minderheid.

Wil jij ook meedoen? Inschrijven kan tot 22 april bij Tom v.d. Woude (06-54745733, ook WhatsApp). Graag bij inschrijving het volgende vermelden:

  • Naam van het team.
  • Naam van de teamleden. 
  • Heren, Dames of Jeugd? 

Jeugdteams tot 14 jaar. De kosten zijn €12,50 per team.

Het Westbroekspel bestaat dit jaar alweer 10 jaar! Tijd om alle leukste spellen weer eens terug te halen, in “The best of…”. Durf jij met jouw team de strijd aan te gaan? Meld je dan voor 28 april aan bij Roy de Kruif (06-13432007). Een team bestaat uit 5 spelers en één coach (zorg voor een beetje variatie in leeftijd, in verband met de moeilijkheidsgraad van sommige spellen!). Er zijn geen kosten verbonden aan het Westbroekspel.