DE POLDERLOOP

Wilt u ook inschrijven voor de polderloop? Dit kan vanaf 16.30 uur op vrijdag 29 april 2022 in de tent. Download hier uw startnummerformulier en vul deze alvast thuis in, om de inschrijving zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

Dit jaar wordt er ook een wandeltocht georganiseerd. De opbrengst van deze wandeltocht komt dit jaar ten goede aan het ALS-fonds. ALS is een ziekte waarbij één voor één al je spieren uitvallen. De gemiddelde levensverwachting vanaf de diagnose, is 3 tot 5 jaar. In Nederland hebben ongeveer 1500 mensen ALS. Hier komen elk jaar zo’n 500 patiënten bij, maar er overlijden er ook ongeveer 500. Er is nog niet bekend wat de oorzaak is en hierdoor is er ook nog geen medicijn. Omdat er relatief weinig mensen de ziekte hebben, en het ziektebeeld bij iedere patiënt verschillend is, is het moeilijk om onderzoek te doen. Onderzoek kost enorm veel tijd en geld. Daarom is elke euro nodig om deze ziekte de wereld uit te helpen. Kijk voor meer informatie op www.als.nl

Hieronder tref je de beschrijving aan die Astrid nog zelf heeft gemaakt over de ziekte ALS. Helaas is Astrid op 16 maart jl. overleden aan de gevolgen van ALS. 

Verhaal Astrid
“Ik ben Astrid, 52 jaar en woon in Tienhoven. Na een jaar met vage klachten te hebben rondgelopen, kreeg ik bijna 7 jaar geleden te horen dat ik lijd aan de spierziekte ALS. Ik kende de ziekte niet, maar al gauw werd duidelijk dat het een vreselijke, mensonterende ziekte is. Ik zit inmiddels al heel lang in een rolstoel. Kan niet meer lopen, praten, slikken en ben grotendeels verlamd. Met mijn hersenen is niets aan de hand, dus je kan mij aanspreken net als ieder ander. Kan alleen niets terug zeggen. Ik kan soms nog genieten van kleine dingen en gebaren. Gelukkig heb ik veel lieve mensen om mij heen die op bezoek komen en lekker gaan wandelen. Ik ben graag buiten en in Tienhoven is het heerlijk wandelen. Je hebt mij vast eens langs zien komen met mijn aanhang achter de rolstoel. Ik lach graag en luister graag naar wat anderen bezig houdt. Ik gebruik heel veel hulpmiddelen, waaronder een computer die ik met mijn ogen bedien. Hiermee heb ik ook dit verhaal geschreven. Hier kan ik onder andere mee praten, mailen, appen, krant lezen en tv en Netflix kijken. En daarnaast staat het huis vol met andere hulpmiddelen.”

De gemiddelde levensverwachting bij ALS is 3 tot 5 jaar na diagnose. Bij ALS vallen één voor één je spieren uit waardoor je helemaal niets meer zelfstandig kan. Uiteindelijk raakt het ook je ademhalingsspieren waardoor je komt te overlijden. In Nederland hebben ongeveer 1500 mensen ALS. Daar komen elk jaar zo’n 500 patiënten bij, maar er overlijden er ook 500. Er is nog niet bekend wat de oorzaak is en er is ook nog geen medicijn. Omdat zo weinig mensen deze ziekte hebben, en omdat het bij elke patiënt anders begint en verloopt, is het heel moeilijk om de oorzaak te achterhalen. Het kost ook enorm veel tijd en geld om dit te onderzoeken. Daarom is elke euro hard nodig om deze ziekte de wereld uit te helpen. 

Hiervoor wordt elk jaar de ALS Lenteloop georganiseerd en ik doe altijd mee met Team Astrid. Het zou geweldig zijn als je ook wilt meedoen en zou willen doneren. Ga naar ALS Lenteloop 2022/Team Astrid. Alvast bedankt! 

SCHEMA POLDERLOOP 2022

Categorie Leeftijd Afstand € leden € niet-leden Starttijd
Minioren
0 - 7 jaar
circa 250 meter
€1,00
€2,00
18.05 uur
Junioren 1
8 - 11 jaar
circa 3 km
€ 2,00
€ 3,00
18.00 uur
Junioren 2
12 - 15 jaar
circa 3 km
€ 2,00
€ 3,00
18.00 uur
Senioren + masters
16+
circa 6 km
€ 3,00
€ 5,00
18.45 uur
Senioren
16 - 40 jaar
circa 8 km
€ 3,00
€ 5,00
18.45 uur
Masters
41+
circa 8 km
€ 3,00
€ 5,00
18.45 uur
Wandelaars
alle
circa 8 km
€ 5,00
€ 5,00
direct na inschrijving